Eén van de grotere jaarlijkse sportevenementen in Herentals is zeker en vast de veldloop van AC Herentals vzw.

Met zijn meer dan 1000 deelnemers, en natuurlijk zijn talrijk publiek is de veldloop van AC Herentals vzw niet alleen een vaste waarde in de Kempen, maar is hij door het hele vlaamse land gekend als één van de grootste, en één van de beter georganiseerde veldlopen.
 
Wat maakt de veldloop van AC Herentals anders de meeste veldlopen?
 
1:  een veldloop voor sporters met een handicap
 
Er is in Vlaanderen een klein, maar niet onbeduidend kransje van mentaal andersvalide sporters. Een deel van hen beoefent zijn sport in de zomer op de piste, een ander deel trekt ook wel eens graag het veld in
De eerste reeks sporters met een handicap (250 m) zullen starten in een gemende reeks om 12.15 uur, de tweede gemengde reeks start om 12.20 u en zullen de afstand van 780m lopen.
 
Anders dan voor de normale sporters is hier geen verplichting om aangesloten te zijn bij een sportclub. Alle mentaal andersvaliden kunnen een startnummer op het secretariaat komen afhalen, en kunnen gratis aan deze wedstrijd deelnemen. Het spreekt vanzelf dat zij hun eigen uitslag krijgen, en dat er ook voor hen een prijzentafel zal klaarstaan.
 
Aangezien deze wedstrijd open is voor alle andersvaliden, zouden we graag hier jullie medewerking krijgen om, in de mate van het mogelijke, dit te vermelden in de pers. We hebben wel een aantal kanalen om de andersvaliden te informeren, maar door jullie kunnen we zeker nog een aantal extra mensen aanspreken.
 
2: Splitsing van de masters reeksen
 
Gezien het feit dat er sinds een aantal jaar een wijziging is aangebracht in de leeftijd waarop een sporter master wordt (is van 40 naar 35 jaar gebracht), is enerzijds het leeftijdsverschil tussen een jonge en een oude master zeer groot geworden, en is anderzijds het aantal masters sterk toegenomen.
Hierdoor bleek vorig jaar dat de jun masters reeks de 200 man oversteeg. Dit is te veel in één wedstrijd, en we hebben hier ook gemeend te moeten ingrijpen. Daarom wordt vanaf dit jaar de jun masters wedstrijd gesplitst in 2 wedstrijden:
De eerste voor juniors en masters 35, 40 en 45, De tweede voor masters 50
 
Het uurschema
 
Het uurrooster van vorig jaar, waar de seniors heren onmiddellijk lopen na de seniors dames werd behouden. Ervaring leert ons dat jullie vooral geïnteresseerd zijn in de jeugd, en de seniors, en dat jullie ook een vaste deadline hebben. Daarom hebben we beslist om het uurschema van onze veldloop aan te passen, en om de seniors heren direct na de seniors dames te laten starten. De masters starten dan na de seniors. De seniors dames starten dan ook om 14.30 u, de seniors heren om 15.00 u.

 
Plaats van de veldloop: Netepark Herentals
 
Datum: 15 januari 2012
 
Eerste wedstrijd: 12.15 uur,  laatste start: 16:00 uur
 
Inschrijvingen en informatie: chalet op het terrein
 
Prijsuitreiking: Gaanderij Bloso Centrum, Herentals.